ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

Αθήνα, 8 Ιούνη 2018

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

 

 

 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης καλεί τα μέλη του Συνδέσμου να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, οδός Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, Πλατεία Κάνιγγος, την Πέμπτη, 21 Ιούνη, στις 5.30 μ.μ.

 

 

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

 

 

 

  1. Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
  2. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

 

 

 

 Στη Γενική Συνέλευση μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα τακτικά μέλη που έχουν καταβάλει τη συνδρομή τους για το 2018. Το Διοικητικό Συμβούλιο παρακαλεί όσα μέλη του Συνδέσμου επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο με τα υποψήφια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής να το δηλώσουν με αίτησή τους. Η υποβολή των αιτήσεων και η καταβολή των συνδρομών θα γίνεται στα γραφεία του Συνδέσμου, κάθε μέρα εκτός από Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.

 

 

 

 Θεωρείται απαραίτητη η παρουσία σας κατά την ώρα έναρξης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης για να υπάρξει απαρτία.

 

 

 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η συμμετοχή όλων των μελών του Συνδέσμου στη Γενική Συνέλευση θα συμβάλει στην καλύτερη εκπλήρωση των σκοπών του.

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

 

Καλείστε στην παρουσίαση του βιβλίου του

Nicolás Guillen

 

"Ο Μεγάλος Ζωολογικός Κήπος"

(El Gran ZOO),

 

την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στις 20:00 ,

 

στο κινηματοθέατρο Αλκυονίς.

 

(Ιουλιανού 42-46,

Πλατεία Βικτωρίας).

 

48η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί»

ΣYNANTHΣH

 

των μελών της Μπριγάδας

Jose Marti 2018

 

την TPITH 15 MAH

στις 6.00 το απόγευμα

 

ΣTA ΓPAΦEIA TOY ΣYNΔEΣMOY

 

Ελληνοκουβανικά Νέα (τευχος 128)

Online  το νέο περιοδικού του συνδέσμου.

 

Αναλυτικά τα θέματα παρακάτω.

 

• Για την άρση του αποκλεισμού

 

• Ομιλία του Μιγέλ Ντίας Κανέλ για τον Τσε

 

• Μπριγάδα στο δρόμο του Τσε

 

• Ο συνδεσμός για τον Τσε και τον Φιδέλ

 

 

ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ

0 Comments

Κυριακή 11 Μάρτη Αίθουσα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 59η ΕΠΕΤΕΙΟ

 

ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης για την 59η επέτειο της νίκης της Κουβανικής Επανάστασης. Για μια ακόμα φορά, οι φίλοι της Κούβας διατράνωσαν την αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη τους στον κουβανικό λαό και τη σοσιαλιστική του επανάσταση που αντιμετωπίζει την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού.

 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η πρέσβειρα της Κούβας Σέλμις Μαρία Ντομίγκες Γκονζάλες, ευχαρίστησε για τη διαρκή αλληλεγγύη στη χώρα της και αναφερόμενη στα 59 χρόνια της Επανάσταση, υπογράμμισε ότι ήταν «μια δύσκολη πορεία, γεμάτη δυσκολίες, αλλά πάντα ξεχώριζε η θέληση του λαού να είναι ελεύθερος και κυρίαρχος, παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει».

 

Αναφερόμενη στον πολύπλευρο αποκλεισμό (οικονομικό, χρηματοπιστωτικό, εμπορικό) που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, σημείωσε ότι «δημιουργεί σημαντικές ζημιές που πλήττουν την οικονομία και δημιουργούν δυσκολίες στην ανάπτυξη. Αλλά, παρόλα αυτά, η Κούβα συνεχίζει με την επικαιροποίηση του οικονομικού και κοινωνικού της μοντέλου και θα συνεχίζει να παλεύει για μια πατρίδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, σοσιαλιστική, δημοκρατική, βιώσιμη και ευημερούσα».

 

Στάθηκε ιδιαίτερα στη σκλήρυνση του αποκλεισμού από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση του Τραμπ, της «επιστροφής στη δημιουργία τεχνητών προσχημάτων για να επανέλθουν οι αποτυχημένες και μη αποδεκτές, από όλο τον κόσμο, πολιτικές». Σημείωσε ότι εκτός από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, στη ΓΣ του ΟΗΕ τον περασμένο Νοέμβρη, όλες οι χώρες στηρίζουν το δίκαιο αίτημα της άρσης του αποκλεισμού.

 

Σημείωσε με έμφαση ότι «η Κούβα δεν θα κάνει συμβιβασμούς στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία της. Θα διατηρήσουμε τις θέσεις και τις αρχές μας σε όλους τους τομείς στις διεθνείς μας σχέσεις, για τα δικαιώματα των λαών, την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη με τις καλύτερες ιδέες της ανθρωπότητας. Κανείς και με τίποτα δεν θα μας βγάλει από αυτή την πορεία, να είστε σίγουροι για αυτό». Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας της στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας και στο δικαίωμα του λαού της να επιλέγει αυτός το δρόμο που θέλει να ακολουθήσει.

 

Κατέληξε, ενημερώνοντας για την πρωτοβουλία της πρεσβείας να διοργανώσει διαγωνισμό στην Ελλάδα για παιδιά (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών Κουβανών που ζουν στη χώρα μας) και έφηβους, με θέμα:

 

«Με την Κούβα στην καρδιά». Οι εργασίες των παιδιών, κείμενα, ποιήματα, τραγούδια, ζωγραφιές, φωτογραφίες και ό,τι άλλο, μπορούν να αποστέλλονται στην πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα και το Γενάρη του 2019 θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των παιδιών.

 

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Νίκος Καρανδρέας, ο οποίος έκανε μια εκτενή αναφορά στις επαναστατικές παραδόσεις του Κουβανικού λαού, από τον πόλεμο της ανεξαρτησίας ενάντια στην Ισπανική αποικιοκρατία, τον πρωτοπόρο ρόλο του επαναστάτη διεθνιστή και εθνικού ήρωα της Κούβας Χοσέ Μαρτί (φέτος συμπληρώνονται 165 χρόνια από τη γέννησή του), μέχρι τη νίκη της σοσιαλιστικής επανάστασης. Σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Οι ιδέες του Μαρτί ήταν η κινητήρια δύναμη της νικηφόρας Επανάστασης και αποτέλεσαν, μαζί με το μαρξισμό, την ιδεολογική της βάση, όπλο και οδηγό για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της Κούβας, των κοινωνικών επιλογών της και την αδιάλειπτη επιτέλεση του διεθνιστικού της καθήκοντος».

 

Αναφερόμενος στο κορυφαίο γεγονός της επίθεσης στους στρατώνες της Μονκάδα στο Σαντιάγκο την 26η Ιούλη 1953, τόνισε: 

 

«Η επίθεση στη Μονκάδα συνέβη σε μία καίρια χρονική στιγμή, αποτρέποντας τη σταθεροποίηση της δικτατορίας του Μπατίστα (1952), την αποθάρρυνση του λαού και την αναγκαστική ανοχή του μοντέλου της στρεβλής ανάπτυξης της χώρας. Μιας "ανάπτυξης" προσδιορισμένης από την εξάρτηση, τον αυταρχισμό, την οικονομική, κοινωνική και πνευματική εξαχρείωση και εξαθλίωση.

 

Στα μέσα του 20ού αιώνα, η Κούβα είχε μετατραπεί σε μια ιδιότυπη αποικία των ΗΠΑ με δύο στοιχεία:

 

1. Την πλήρη σχεδόν κυριαρχία στην οικονομία, τόσο στον παραγωγικό τομέα, όσο και στις υπηρεσίες των αμερικανικών μονοπωλίων και

 

2. Τη μετάδοση των χειρότερων χαρακτηριστικών του αμερικανικού τρόπου ζωής σε μια εκφυλισμένη άρχουσα τάξη, στον πολυάριθμο κρατικό και στρατιωτικό κατασταλτικό μηχανισμό και σε σημαντικό βαθμό, στα μεσαία στρώματα.

 

Όμως, σ' αυτές τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της νεοαποικιακής εξάρτησης, τα πλαίσια του επαναστατικού προγράμματος της Μονκάδα είχαν ήδη ξεπεραστεί. Η ομοιότητα, η ταυτότητα, καλύτερα, του προγράμματος αυτού με τα πρώτα μέτρα που πήρε η επαναστατική κυβέρνηση μετά τη νίκη το 1959, είναι πασιφανής.  Ήταν μέτρα που δεν ξεπερνούσαν ουσιαστικά τα πλαίσια μιας καλοπροαίρετης αστικής δημοκρατίας. Ήταν όμως ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας και κύρια των βορειοαμερικανικών μονοπωλίων και της Αμερικανικής κυβέρνησης, που αντέδρασαν βίαια.

 

Η Επανάσταση μπόρεσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη ντόπια και εξωτερική οικονομική και στρατιωτική αντίδραση, με αποκορύφωμα τη νίκη στον κόλπο των Χοίρων. Χτυπήθηκαν αποφασιστικά οι οικονομικές δομές του ιμπεριαλιστικού και ντόπιου κεφαλαίου στην πόλη και την ύπαιθρο και δημιουργήθηκαν οι βάσεις ενός κρατικού τομέα με σοσιαλιστικό προσανατολισμό στη βιομηχανία και τις κοινωφελείς υπηρεσίες.

 

Έτσι, σηματοδοτήθηκε το ξεπέρασμα της πρώτης απελευθερωτικής - αντιϊμπεριαλιστικής φάσης. Λαός και ηγεσία συνειδητοποίησαν πως οποιεσδήποτε, έστω και μικρές, αποκλίσεις από το μοντέλο της εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης δεν είναι δυνατές μέσα στα πλαίσια της αστικής κυριαρχίας και απαιτούν την ανατροπή της, πως η επανάσταση στη Κούβα, αλλά και σ' ολόκληρη τη Λ. Αμερική δεν μπορεί παρά να είναι σοσιαλιστική».

 

Κλείνοντας, ο ομιλητής τόνισε:

 

«Η Κούβα άντεξε το σεισμό που προκάλεσε η διάλυση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου. Όντας η μόνη χώρα στον κόσμο όπου κυριαρχούν οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές δομές του σοσιαλισμού, εξακολουθεί να δείχνει την ανωτερότητα και την ανθρωπιά της σοσιαλιστικής κοινωνίας, έστω και με τις βαθιές πληγές που της έχουν προκαλέσει οι πολεμικές επιθέσεις, οι δολιοφθορές, η τρομοκρατία, ο άγριος αποκλεισμός.

 

Η Κούβα άντεξε, γιατί εκεί πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο μέχρι τώρα τρόπο η διαλεκτική σύνθεση του επαναστατικού πάθους και της λογικής, της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής εξουσίας του εργαζόμενου λαού και της συμμετοχικής δημοκρατίας, της υπεράσπισης της εθνικής ακεραιότητας και των συμφερόντων του λαού της Κούβας με την πιο πλατιά διεθνιστική δράση.

 

Άντεξε, γιατί ευτύχησε να έχει ηγέτες προσωπικότητες σαν τον Φιντέλ Κάστρο και τον Τσε, πραγματικούς επαναστάτες διεθνιστές. Ηγέτες που είχαν εμπιστοσύνη στις δημιουργικές ικανότητες του λαού και μπόρεσαν να τον καθοδηγήσουν στη δύσκολη και πρωτόφαντη διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού, παίρνοντας δύσκολες και καίριες αποφάσεις ενάντια στο ρεύμα, χωρίς αποκλείσεις, αλλά επιβεβαιώνοντας ξανά στην πράξη και δίνοντάς τους νέα πνοή, τις αλήθειες του μαρξισμού - λενινισμού».

 

 

 

Ακολούθησε το ντοκιμαντέρ του Βίκτορ Πάλεν, του 1959, με τίτλο: «Η αλήθεια για την επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο», με αφηγητή τον προοδευτικό ηθοποιό Ερολ Φλύν.

 

 

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:

 

Eκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του Κόμματος και ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

 

Από την ΚΝΕ ο Πασχάλης Καγιάννης, μέλος του ΚΣ και η Ναταλία Γεράνιου, μέλος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ.

 

Επίσης, ο Γρηγόρης Αναγνώστου από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης, ο Δήμαρχος Χαΐδαρίου Μιχάλης Σελέκος και πολλοί εκπρόσωποι φορέων του λαϊκού κινήματος.

 

48η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί»

ΚΟΥΒΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ (ICAP)

48η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί»

9 - 28 Ιούλη 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 8.7.

17.00              Αναχώρηση από το ICAP για τη Διεθνή Κατασκήνωση «Χούλιο Αντόνιο Μέγια» (CIJAM) των μελών της Μπριγάδας που θα βρίσκονται ήδη στην Κούβα

 

Δευτέρα 9.7.

07.00              Εγερτήριο και πρωινό

09.00              Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Χούλιο Αντόνιο Μέγια. Στη συνέχεια, δενδροφύτευση στο «Άλσος Μαρτί» της κατασκήνωσης

10.30              Επίσημη εκδήλωση καλωσορίσματος. Γενική ενημερωτική συγκέντρωση

12.00              Μεσημεριανό

14.00              Διάλεξη για τη ζωή και το έργο του Χοσέ Μαρτί: Ο επίκαιρος χαρακτήρας της σκέψης του στην Κουβανική Επανάσταση. Προβολή πολυμέσου «Χοσέ Μαρτί & Φιδέλ Κάστρο: συνέχεια σκέψης και δράσης» (Γραφείο Προγράμματος Μαρτί)

 

18.00              Πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών

 

19.00              Βραδινό

 

21.00              Πολιτιστική εκδήλωση καλωσορίσματος

 

 

 

Τρίτη 10.7.

 

05.45              Εγερτήριο και πρωινό

 

06.45              Πρωινή συγκέντρωση

 

07.00              Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες

 

11.30              Επιστροφή στην κατασκήνωση

 

12.00             Μεσημεριανό

 

14.30              Διάλεξη: «Το πολιτικό σύστημα της Κούβας. Η συμμετοχική δημοκρατία»

 

19.00              Βραδινό. Κουβανική Νύχτα

 

 

 

Τετάρτη 11.7.

 

05.45              Εγερτήριο και πρωινό

 

06.45              Πρωινή συγκέντρωση

 

07.00              Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες

 

11.30              Επιστροφή στην κατασκήνωση

 

12.00              Μεσημεριανό

 

14.30              Διάλεξη: «Η πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην Κούβα. Η επίδραση του αποκλεισμού»

 

19.00              Βραδινό

 

20.30              Προαιρετικές εκδηλώσεις στην κατασκήνωση. Μαθήματα κουβανικών παραδοσιακών χορών

 

 

 

Πέμπτη 12.7.           

 

05.45              Εγερτήριο και πρωινό

 

06.45              Πρωινή συγκέντρωση

 

07.00              Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες

 

11.30              Επιστροφή στην κατασκήνωση

 

12.00              Μεσημεριανό

 

15.00              Διάλεξη: «Η κουβανική οικονομία σήμερα. Η διαδικασία επικαιροποίησης του κουβανικού οικονομικού μοντέλου»

 

18.00              Βραδινό.

 

20.30              Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Ο Φιδέλ είναι ο Φιδέλ»

 

 

 

Παρασκευή 13.7.

 

05.45              Εγερτήριο και πρωινό

 

06.45              Πρωινή συγκέντρωση

 

07.00              Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες

 

11.30              Επιστροφή στην κατασκήνωση  

 

12.00              Μεσημεριανό

 

14.30              Διάλεξη «Ο πόλεμος των ΜΜΕ και ο πόλεμος παραπληροφόρησης ενάντια στην Κούβα και άλλες επαναστατικές και προοδευτικές διαδικασίες»

 

19.00              Βραδινό

 

Προαιρετικές εκδηλώσεις του πρακτορείου AMISTUR

 

 

 

Σάββατο 14.7.

 

07.00              Εγερτήριο και πρωινό

 

08.00              Εγγραφές για τον Αγώνα Δρόμου της Φιλίας

 

09.00              Αναχώρηση από την κατασκήνωση για το χωριό Γουαγιαμπάλ (5 χλμ.). Βράβευση. Ψυχαγωγική δραστηριότητα και συνάντηση με κορυφαίους του κουβανικού αθλητισμού  

 

12.00              Μεσημεριανό

 

Προαιρετικές εκδηλώσεις του πρακτορείου AMISTUR (επίσκεψη στο αγρόκτημα Λα Βιχία του Έρνεστ Χέμινγουεϊ) 

 

 

 

15.00              Αθλητικές συναντήσεις

 

18.00              Βραδινό

 

20.00              Πολιτιστική εκδήλωση στην κατασκήνωση: παιδικοί χοροί και θέατρο

 

21.00              Χορευτική βραδιά

 

 

 

Κυριακή 15.7.

 

07.00              Εγερτήριο και πρωινό

 

08.30              Αναχώρηση για το κοινοτικό οικολογικό και πολιτιστικό πρόγραμμα «Να διατηρήσουμε το οικοσύστημα» - Μπαρακόα

 

13.00              Μεσημεριανό επιτόπου

 

16.00              Επιστροφή στην κατασκήνωση

 

18.00              Βραδινό

 

20.00              Ψυχαγωγική δραστηριότητα          

 

20.30              Συντονιστική Επιτροπή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών

 

 

 

 

 

Δευτέρα 16.7.

 

06.00              Εγερτήριο και πρωινό

 

06.45              Πρωινή συγκέντρωση

 

07.00              Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες. Θα συμμετάσχουν μέλη του Συνδέσμου Μαχητών (Εκπρόσωποι του Αντάρτικου Στρατού, των παράνομων ομάδων, διεθνιστές, του Κόλπου των Χοίρων, κλπ.) στις παραγωγικές εργασίες μαζί με τους μπριγαδίστες

 

11.30              Επιστροφή στην κατασκήνωση

 

12.00              Μεσημεριανό            

 

15.00              Διάλεξη «Ο Φιδέλ Κάστρο στην πάλη των λαών και ο διεθνισμός: Η πείρα της OSPAAAL (Οργάνωση Αλληλεγγύης με τους Λαούς της Ασίας, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής)» 

 

19.00              Βραδινό

 

20.00              Ψυχαγωγική δραστηριότητα  

 

 

 

Τρίτη 17.7.

 

07.00              Εγερτήριο και πρωινό

 

08.30              Αναχώρηση για το δήμο της Αρτεμίσα

 

09.00              Επίσκεψη στο συγκρότημα μνημείων των Μαρτύρων και Ηρώων της Αρτεμίσα. Υποδοχή από εκπροσώπους στην Επαρχιακή Συνέλευση της Αρτεμίσα

 

10.00              Περιήγηση ανά ομάδες σε ενδιαφέροντα μέρη της Επαρχίας

 

·         Επίσκεψη σε κάποιο κοινοτικό πρόγραμμα

 

·         Επίσκεψη σε κάποιο συνεταιρισμό νέου τύπου

 

12.00             Επιστροφή στην κατασκήνωση

 

12.30              Μεσημεριανό

 

14.30              Αναχώρηση για την πόλη της Αβάνας. Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Χοσέ Μαρτί στην Πλατεία της Επανάστασης. Παρουσία στην τελετή. Καλωσόρισμα από εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συνδέσμου Χοσέ Μαρτί. Επίσκεψη στο μνημείο

 

17.00-19.00   Σύντομη πανοραμική περιήγηση στην πόλη με το αυτοκίνητο. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης

 

19.15              Βραδιά Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης στο Σπίτι Φιλίας. Βραδινό και πολιτιστική εκδήλωση

 

22.00              Επιστροφή στην κατασκήνωση

 

 

 

Τετάρτη 18.7.

 

05.45              Εγερτήριο και πρωινό

 

06.45              Πρωινή συγκέντρωση

 

07.00              Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες

 

11.30              Επιστροφή στην κατασκήνωση

 

12.00              Μεσημεριανό

 

14.30              Συνάντηση με διεθνιστές Γιατρούς. Ντοκιμαντέρ «Μεταξύ ζωής και έμπολα»

 

19.00              Βραδινό

 

                        Ελεύθερη βραδιά

 

Προαιρετική επίσκεψη του πρακτορείου AMISTUR-Νύχτα τζαζ

 

 

 

Πέμπτη 19.7.

 

05.45              Εγερτήριο και πρωινό

 

06.45              Πρωινή συγκέντρωση

 

07.00              Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες

 

11.30              Επιστροφή στην κατασκήνωση
12.00              Μεσημεριανό

14.00             Ταυτόχρονες συναντήσεις με κοινωνικές και μαζικές οργανώσεις της Κούβας. Θα συγκροτηθούν 4 ομάδες: Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης (CDR), Ομοσπονδία Γυναικών Κούβας (FMC), Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κούβας (CTC), και νεολαιίστικες και φοιτητικές οργανώσεις με την  Ένωση Νέων Κομμουνιστών (UJC), Ομοσπονδία Σπουδαστών Μέσης Εκπαίδευσης (FEEM) και Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών Φοιτητών (FEU). Τα μέλη της Μπριγάδας θα συμμετάσχουν σε κάθε ομάδα ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους

 

17.00              Ενημερωτική συνάντηση για το ταξίδι στην επαρχία με όλους τους μπριγαδίστες

 

18.00              Βραδινό

 

                        Ελεύθερος χρόνος

 

 

 

Παρασκευή 20.7.

 

05.45              Εγερτήριο και πρωινό

 

06.45              Πρωινή συγκέντρωση

 

07.00              Αναχώρηση για αγροτικές εργασίες

 

11.30              Επιστροφή στην κατασκήνωση και τελική αξιολόγηση της δουλειάς

 

12.00              Μεσημεριανό

 

14.30              Ελεύθεροι για την προετοιμασία της Ευρωπαϊκής Νύχτας

 

20.30              Ευρωπαϊκή Νύχτα

 

 

 

Σάββατο 21.7.

 

08.00              Πρωινή συγκέντρωση

 

09.00              Αναχώρηση για την παραλία του Ταραρά

 

17.30              Επιστροφή στην κατασκήνωση

 

18.00              Βραδινό  

 

20.30              Ελεύθερο βράδυ

 

 

 

Κυριακή 22.7.

 

                        Ελεύθεροι για ξεκούραση και προαιρετικές επισκέψεις

 

Προαιρετική επίσκεψη με το πρακτορείο AMISTUR – Επίσκεψη στο Λας Τεράσας και/ή στο Βινιάλες

 

 

 

Δευτέρα 23.7.

 

06.00              Εγερτήριο

06.30              Πρωινό

 

08.00              Αναχώρηση για το Σαντιάγο της Κούβας

 

                        Μεσημεριανό στο Σάνκτι Σπίριτους

 

Βράδυ            Άφιξη στην πόλη του Καμαγουέι

 

                        Τακτοποίηση και ελεύθερη βραδιά στο ξενοδοχείο «Camagϋey»

 

 

 

Τρίτη 24.7.

 

09.00              Αναχώρηση για το Σαντιάγο της Κούβας

 

Άφιξη στο Σαντιάγο

 

14.00              Μεσημεριανό στο ξενοδοχείο «Σαν Χουάν»

 

15.30              Επίσκεψη στο Νεκροταφείο Σάντα Ιφιχένια. Φόρος τιμής στον Χοσέ Μαρτί και τον Φιδέλ Κάστρο. Εκδήλωση καλωσορίσματος

 

17.30              Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

 

                        Βραδινό

 

20.00              Συνάντηση με τις Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης (CDR)  

 

 

 

Τετάρτη 25.7.

 

                        Περιήγηση στην πόλη

 

09.30              Επίσκεψη στο Στρατώνα Μονκάδα

 

11.00              Συνάντηση με την ιστορία (Συνάντηση με μαχητές)

 

12.00              Μεσημεριανό στο εστιατόριο «Ελ Μόρο»

 

15.00              Επίσκεψη στη Λα Γκρανχίτα και περιήγηση στο Πάρκο Μπακονάο (Κοιλάδα της Προϊστορίας)

 

17.00              Επιστροφή στο ξενοδοχείο

 

19.00              Βραδινό στο ξενοδοχείο

 

Ελεύθερη βραδιά

 

 

 

Πέμπτη 26.7.

 

05.00              Αναχώρηση για τη συγκέντρωση και εκδήλωση για τις 26 του Ιούλη  

 

09.00              Αναχώρηση για το Δεύτερο Μέτωπο. Συμμετοχή στο Καραβάνι Αλληλεγγύης του Μονκάδα στη Σιέρα Μαέστρα. Εκδήλωση για το Κλείσιμο της ευρωπαϊκής μπριγάδας  

 

13.30              Μεσημεριανό στο ξενοδοχείο

 

Ελεύθεροι

 

Βράδυ            Φαγητό και εκδήλωση αποχαιρετισμού στο ξενοδοχείο  

 

 

 

Παρασκευή 27.7

 

06.30              Εγερτήριο

 

07.00              Πρωινό

 

08.30              Παράδοση των δωματίων

 

09.00              Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στο Σαντιάγο για το Σάνκτι Σπίριτους

 

·         Μεσημεριανό στο δρόμο για το Καμαγουέι

 

·         Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο του Σάνκι Σπίριτους «Λος Λαουρέλες»

 

·         Βραδινό στο ξενοδοχείο

 

·         Ελεύθερη βραδιά

 

 

 

Σάββατο 28.7.

 

05.45              Παράδοση των δωματίων

 

06.00              Πρωινό σε πακέτο

 

07.30              Αναχώρηση για την κατασκήνωση

 

                        Άφιξη στην κατασκήνωση και βραδινό

 

 

 

Κυριακή, 29.7.

 

07.00              Πρωινό

 

10.00              Αναχώρηση των πούλμαν για την Αβάνα

 

 

 

 

 

Συνολική τιμή κατ' άτομο: 650 CUC (1 CUC ≈ 1 $)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Επισκέψεις & μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα 

• Διαμονή στην κατασκήνωση CIJAM, σε 6κλινα δωμάτια, και 5 νύχτες σε

   ξενοδοχείο του Σαντιάγο της Κούβας

• Πλήρης διατροφή σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Μετακινήσεις από και προς αεροδρόμιο και μετακινήσεις ανάλογα με το πρόγραμμα

• Επείγουσα ιατρική βοήθεια

• Ξενάγηση στις προγραμματισμένες επισκέψεις

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Γεύματα, επισκέψεις και μετακινήσεις εκτός προγράμματος
• Εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις εκτός προγράμματος

• Φόροι αεροδρομίου
• Υπέρβαρο αποσκευών
• Ποτά, αναψυκτικά και εμφιαλωμένο νερό και άλλα προσωπικά έξοδα

• Προσωπικές εσωτερικές και διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις

Ταξιδιωτική ασφάλιση: Για την είσοδο στη χώρα, απαιτείται συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης που να περιλαμβάνει κάλυψη ιατρικών εξόδων και να έχει εκδοθεί από ασφαλιστική εταιρία αναγνωρισμένη από την Κούβα.

 

 

 

 

 

 

Ελληνοκουβανικά Νέα (τεύχος 126)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

  •   Ανακοίνωση της Επαναστατικής Κυβέρνησης της Κούβας για τις εξαγγελίες Τραμπ στις 16.6.2018   
  • Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς παρελθόν   
  •  Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά 
  • Κρατικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

 

Download
Κατεβαστε το Περιοδικο ΕΔΩ!
ΤΕΥΧΟΣ 126.pdf
Adobe Acrobat Document 10.8 MB

59Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Ο ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

 Σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμή της 59ης επετείου της νίκης της

 

Κουβανικής Επανάστασης την Κυριακή, 11 Μάρτη και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Αγ. Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη.

 

Θα χαιρετίσει η Πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα.   

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

 

 

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΤΟΥ ΦΙΔΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΡΟΥΣ  

 

 

 

Στις 25 Νοεμβρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιδέλ Κάστρο Ρους, εμβληματικής μορφής του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος. Με την ευκαιρία της επετείου, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης διατρανώνει για μιαν ακόμα φορά την προσήλωσή του τόσο στα ιδεώδη όσο και στα επιτεύγματα της Κουβανικής Επανάστασης, όπως αυτά διαμορφώθηκαν υπό την ηγεσία του Φιδέλ, και εκφράζει ξανά την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στον ηρωικό λαό της Σοσιαλιστικής Κούβας.

 

 

 

 

 

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2017

 

Ένας χρόνος χωρίς Fidel

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

Ένας χρόνος χωρίς Fidel

 

 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης

 

σας καλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση που διοργανώνουν

 

η Πρεσβεία της Κούβας και οι Κουβανοί που μένουν στην Ελλάδα, αφιερωμένη στον ένα χρόνο από το θάνατο του Φιδέλ Κάστρο.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοέμβρη,

 

στις 8 μ.μ. στον κινηματογράφο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42-46.

 

Θα μιλήσει η Πρέσβειρα της Κούβας Σέλμις Ντομίνγκες

 

και θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Καρανδρέας

 

και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

 

Θα ακολουθήσουν πατριωτικά, επαναστατικά τραγούδια

 

από τους Κουβανούς που ζουν στην Ελλάδα.