FIDEL CASTRO 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

 

 

 

Ο Φιντέλ Κάστρο είναι ένας από τους μεγάλους επαναστάτες της νεότερης εποχής, συνεχιστής της παράδοσης των Απελευθερωτών της Λατινικής Αμερικής και των θεμελιωτών της επιστημονικής θεωρίας και πράξης του σοσιαλισμού.

 

Ο Φιντέλ Κάστρο μπόρεσε να συνδυάσει το αντιιμπεριαλιστικό και ανθρωπιστικό μήνυμα του Χοσέ Μαρτί με το μαρξισμό-λενινισμό και να οδηγήσει τον κουβανικό λαό στη νικηφόρα έκβαση μιας σχεδόν ενενηντάχρονης επαναστατικής πορείας, αναγνωρίζοντας έγκαιρα πως η εθνική κυριαρχία είναι άρρηκτα δεμένη και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί παρά μόνο μέσα από την πάλη για το σοσιαλισμό.

 

Εδώ και 62 χρόνια η Κουβανική Επανάσταση είναι πηγή έμπνευσης για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους. Τα επιτεύγματά της, οι ανιδιοτελείς πράξεις διεθνιστικής αλληλεγγύης, όπου και όποτε αυτές χρειάστηκαν και, πάνω απ’ όλα, η περήφανη αντίσταση στις αδιάληπτες επιθέσεις του ιμπεριαλισμού, κάτω από την καθοδήγηση του Φιντέλ Κάστρο, θα αποτελούν παντοτινό παράδειγμα.

 

Μέχρι το τέλος της ζωής του και μετά την παραίτησή του από τα κυβερνητικά καθήκοντα, ο Φ. Κάστρο συνέχισε να αποτελεί την ενεργό συνείδηση του κουβανικού λαού και των καταπιεσμένων όλου του κόσμου, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την καταστροφή που αυτή φέρνει στη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων και στον πλανήτη μας.

 

 

 

Ο Φιντέλ θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας.

 

Ζήτω η Κουβανική Σοσιαλιστική Επανάσταση!

 

 

 

Αθήνα, 25.11.2021