ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι η παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ενάντια στα υπονομευτικά σχέδια που εξυφαίνει και χρηματοδοτεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα. Στην παράσταση διαμαρτυρίας είχαν καλέσει και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί.

 

Γύρω από το πανό του Συνδέσμου με το σύνθημα «Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, κάτω τα χέρια από την Κούβα» συγκεντρώθηκαν φίλοι της κουβανικής επανάστασης και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στις προβοκάτσιες που τον τελευταίο καιρό προσπαθούν να οργανωθούν χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία στην ίδια την Κούβα από ομάδα αντεπαναστατών που διαμαρτύρονται για δήθεν έλλειψη δημοκρατίας και για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού, Νίκος Καρανδρέας, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την κατάσταση στην Κούβα, τις μεγάλες δυσκολίες που προκαλεί ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ σε βάρος του κουβανικού λαού και τις κατακτήσεις που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, παρά τα προβλήματα.

 

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού παρέδωσε σε υπάλληλο της πρεσβείας τις καταγγελίες που είχαν εκδώσει οι τρεις οργανώσεις ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά της Κούβας.  

 

 

 

Ανάλογη παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και ο Ελληνοκουβανικός στη Θεσσαλονίκη και η ΕΕΔΥΕΘ έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στις 13 Νοέμβρη.