ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

 

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΦΙΛΙΑΣ  &  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Μπουμπουλίνας 28, 106 82  Αθήνα, τηλ./fax: 210 8214916  e-mail: cubagr@otenet.gr

 

 

 

ASOCIACION  HELENOCUBANA  DE  AMISTAD  Y  SOLIDARIDAD

 

Bubulinas 28, 106 82 Atenas, Grecia, tel./fax: (+30) 210 8214916  e-mail: cubagr@otenet.gr

 

 

 

Τα γεράκια του πολέμου και οι πρωταθλητές της υποκρισίας, ξαναχτυπούν. ΗΠΑ, ΕΕ και οι διάφορες γνωστές καλοπληρωμένες αντεπαναστατικές ομάδες στην Κούβα συνεχίζουν την προβοκάτσια και την επιχείρηση επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της. Νέες «αυθόρμητες αντικυβερνητικές» δράσεις και διαδηλώσεις προετοιμάζονται μέσα στο έδαφος της Κούβας και αλλού, στο διάστημα από 12 – 15 Νοέμβρη.

 

Σκοπός τους είναι να διαμορφώσουν εικόνα αποσταθεροποίησης στο νησί, σε μια περίοδο που η Κούβα προσπαθεί να ανοίξει ξανά τον τουρισμό, έχοντας εξασφαλίσει επιτυχίες στην εμβολιαστική και φαρμακευτική κάλυψη του πληθυσμού για την προστασία από τον κορονοϊό. Επιδίωξή τους είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και των κατακτήσεων της κουβανικής επανάστασης. Εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες και ελλείψεις του τελευταίου διαστήματος στην Κούβα, που όμως οφείλονται στον απάνθρωπο και εγκληματικό αμερικάνικο αποκλεισμό και τα νέα πρόσθετα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Τραμπ και εφαρμόζει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

 

Το περασμένο καλοκαίρι έσπασαν τα μούτρα τους. Δεν τα κατάφεραν παρά τον τεράστιο καλοπληρωμένο προπαγανδιστικό μηχανισμό τους σε ΜΜΕ και ΜΚΔ, τα «τρολ» από αυτοματοποιημένα ρομπότ, τις ψεύτικες ειδήσεις, τα στημένα hashtags, τις παραποιημένες εικόνες στα ΜΜΕ, που παρουσίαζαν τις μαζικές διαδηλώσεις στήριξης της Επανάστασης με τις σημαίες της Κούβας και του Κινήματος της 26ης Ιούλη ως αντικυβερνητικές και έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύουν εικόνες από παλιές συγκεντρώσεις στην Αίγυπτο, την Αργεντινή, την Ισπανία ως διαμαρτυρίες απελπισμένων πολιτών στην Κούβα!

 

Ο ίδιος ο κουβανικός λαός, ένα τεράστιο κύμα διεθνούς αλληλεγγύης από σωματεία, οργανώσεις και μια σειρά φορείς σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα, έβαλαν φρένο στα σχέδια τους! Όσες κορόνες κι αν βγάζουν οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους για «ανθρώπινα δικαιώματα», όσα αντικουβανικά ψηφίσματα κι αν υιοθετήσει η ΕΕ, όση τέχνη κι αν επιστρατεύσουν στην προβοκάτσια τους, ματαιοπονούν.

 

Οι λαοί έχουν πείρα και μνήμη! Γνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός  εχθρός! Είναι ο ιμπεριαλισμός και οι δυνάμεις του, που σκορπούν τον πόλεμο και την καταστροφή, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, την προσφυγιά και τη μετανάστευση.

 

Διεκδικούμε:

 

- Τον τερματισμό του απάνθρωπου αμερικάνικου αποκλεισμού που συνεχίζεται μέχρι σήμερα με ανυπολόγιστες συνέπειες, κοστίζοντας πάνω από 145 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάρος του κουβανικού λαού.

 

- Την επιστροφή του εδάφους της βάσης του Γουαντάναμο που παράνομα κατέχουν οι ΗΠΑ.

 

- Την άρση κάθε είδους κυρώσεων και προκλητικών δράσεων, να σταματήσουν κάθε είδους επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας.

 

 

 

 11 Νοέμβρη 2021