ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

 

 

Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη στις 5 και 6 Νοέμβρη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση αλληλεγγύης με την Κούβα:

 

 

 

«No pasaran!

 

Η Κουβανική Επανάσταση, της οποίας η 62η επέτειος πλησιάζει, αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της ταξικής πάλης. Ο κουβανικός λαός έχει κατακτήσει την ανεξαρτησία, την ισότητα, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, αγωνιζόμενος κάτω από τις σημαίες του σοσιαλισμού και της επανάστασης.

 

Παρά τις βαριές συνέπειες του πολύχρονου ιμπεριαλιστικού αποκλεισμού, η επανάσταση έχει δώσει τη δυνατότητα στις νεότερες γενιές των Κουβανών να απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα στη μόρφωση, στην υγεία, στις επιστήμες, στον πολιτισμό, στις τέχνες και τον αθλητισμό, συνολικά μια αξιοπρεπή και έντιμη ζωή σε όλες τις πλευρές της. Χιλιάδες Κουβανοί, καθοδηγούμενοι από τις αρχές του διεθνισμού, προστρέχουν σε βοήθεια των φτωχών, θεραπεύουν ασθενείς, αποτελούν καμάρι της ανθρωπότητας.

 

Αυτός είναι ο λόγος που η καπιταλιστική βαρβαρότητα και το σημερινό της προπύργιο, οι ΗΠΑ, δεν μπορούν να ανεχτούν την ύπαρξη μιας τέτοιας χώρας μόλις λίγα μίλια μακριά από τις ακτές τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουν σταματήσει να επιτίθενται ενάντια στην Κούβα εδώ και δεκαετίες. Με τη βοήθεια αντιδραστικών δυνάμεων στις ΗΠΑ, εξαπολύονται κάθε είδους επιθέσεις, φανερές και κρυφές, για να γονατίσουν την επανάσταση. Παρόλο που αποτυχαίνουν και οι συνωμοσίες τους αποκαλύπτονται σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ συνεχίζουν τις επιθέσεις χωρίς καμία ντροπή. Μια χώρα σαν τις ΗΠΑ, που δεν μπορεί να θεραπεύσει τις πληγές του ίδιου της του λαού, όπου χιλιάδες είναι οι άστεγοι, χιλιάδες μένουν χωρίς ρεύμα, και όπου οι έγχρωμοι ακόμα δέχονται απειλές για τη ζωή τους, δεν θα έπρεπε να προσπαθεί να διδάξει τον κόσμο "μαθήματα δημοκρατίας".

 

Οι υπονομευτικές και αντεπαναστατικές ενέργειες των μισθοφόρων, εσωτερικών εχθρών της επανάστασης και υποστηρικτών των ξένων δυνάμεων, αξιοποιούν σήμερα διάφορους τρόπους. Σε συνέχεια των υποτιθέμενων διαμαρτυριών της 11ης Ιουλίου, που αποδείχθηκε πως ήταν δολοπλοκίες ενάντια στο κράτος και την ηγεσία του, τώρα ανακοινώνουν πως προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις.

 

Γνωρίζουμε καλά τις πραγματικές προθέσεις των αυτοαποκαλούμενων "διαδηλώσεων" που σχεδιάζονται για τις 15 Νοέμβρη. Με αυτές, τις πλήρως στηριζόμενες από τις ΗΠΑ ενέργειες, θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, με σκοπό να στρώσουν το δρόμο για μια επέμβαση ενάντια στο κράτος. Ούτε ο κουβανικός λαός ούτε οι επαναστάτες διεθνώς θα δεχτούν ένα τέτοιο σενάριο.

 

Ως Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συγκροτούν την Ομάδα Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ), απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό του αμερικάνικου αποκλεισμού κατά της Κούβας, εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στο ΚΚ της Κούβας και στον κουβανικό λαό.

 

Δηλώνουμε πως εναντιωνόμαστε σε κάθε είδους επέμβαση, πραξικόπημα και σαμποτάζ ή "ήπιο πραξικόπημα" ενάντια στην Κούβα. Οσοι έχουν τέτοιους στόχους, πρέπει να ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα θα αποτύχουν. Ο κουβανικός λαός δεν θα παραδοθεί ποτέ, δεν θα αφήσει ποτέ την Επανάσταση και τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία που δημιούργησε με το αίμα και τον ιδρώτα του, στα χέρια των αντιδραστικών δυνάμεων. Οι κομμουνιστές και οι φίλοι της Κούβας από όλο τον κόσμο θα σταθούν στο πλάι του τιμημένου λαού του Νησιού της Επανάστασης.

 

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλα τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΚΚ της Κούβας, για δράσεις αλληλεγγύης στο διάστημα 12-15 Νοέμβρη.

 

Δεν θα περάσουν!

 

Πατρίδα ή Θάνατος!

 

Θα νικήσουμε !».