Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Θεσσαλονίκη 12/7/2021

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

 

 

 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη νέα, ενορχηστρωμένη από τις ΗΠΑ, αντεπαναστατική ενέργεια κατά της Κούβας που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.

 

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία του Μαϊάμι και αντεπαναστατικά στοιχεία εντός της Κούβας, επιχειρεί να δημιουργήσει καθεστώς αποσταθεροποίησης στο νησί της Επανάστασης και ανατροπής της κυβέρνησης. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Οι ΗΠΑ στήνουν διαμαρτυρίες πληρωμένων «αντιφρονούντων», ψευδολογούν ασύστολα για δήθεν «καταπάτηση δικαιωμάτων» και εκμεταλλεύονται τα υπαρκτά προβλήματα που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει με τον μακροχρόνιο αποκλεισμό, προκειμένου να προκαλέσουν εσωτερική αναταραχή, ενώ δε διστάζουν να καλούν και σε ιμπεριαλιστική «ανθρωπιστική επέμβαση»! Όλο αυτό το αισχρό αντεπαναστατικό θέατρο, οι ΗΠΑ και οι θλιβερές μαριονέτες τους επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως δήθεν «ανθρωπιστική κρίση» και «εξέγερση», διαστρεβλώνοντας πλήρως τα πραγματικά γεγονότα.

 

Η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα επιχειρεί να παρουσιάσει τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Κούβα ως αποτέλεσμα της πολιτικής της Κουβανικής κυβέρνησης. Η πραγματικότητα είναι ότι βασική αιτία των προβλημάτων είναι ο βάρβαρος και γενοκτονικός οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμό που εδώ και 60 χρόνια έχουν επιβάλλει όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ. Σε αυτόν τον αποκλεισμό έχουν προστεθεί και τα 242 μέτρα ενάντια στην Κούβα, που πήρε η κυβέρνηση Τραμπ και που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

 

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως, είτε με Δημοκρατικό, είτε με Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, η εγκληματική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ ενάντια στο νησί της Επανάστασης δεν αλλάζει. Το αφήγημα για τον «δημοκρατικό Μπάιντεν» που δήθεν θα έφερνε θετικές εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έχει καταρρεύσει παταγωδώς.

 

Οι προβοκατόρικες επιθετικές ενέργειες κατά της Κούβας αποδεικνύουν τον φόβο των ιμπεριαλιστών για όλα όσα σηματοδοτεί δεκαετίες τώρα η Κουβανική Επανάσταση, για την διεθνιστική δράση της Κούβας, για τις τεράστιες κατακτήσεις του λαού της και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στο νησί. Κατακτήσεις που έλαμψαν στις συνθήκες της πανδημίας, όταν η μικρή Κούβα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων κατάφερε, μέσα σε συνθήκες αποκλεισμού, να κατασκευάσει πέντε εμβόλια και να στείλει ιατρική βοήθεια σε σχεδόν 40 χώρες.

 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης διατρανώνει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας.  Να είναι βέβαιοι οι ιμπεριαλιστές πως κάθε απόπειρα ενάντια στην Κούβα θα έχει την τύχη που είχε η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων πριν από 60 χρόνια με την ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ και των μισθοφόρων συμμάχων τους!

 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της πόλης μας και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας να καταδικάσουν μαζικά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και να σταθούν στο πλευρό του κουβανικού λαού και της Κουβανικής επανάστασης.

 

Η Κούβα δεν είναι μόνη της, οι νέες προβοκάτσιες δε θα περάσουν!

 

Με την αλληλεγγύη των λαών η Κούβα θα νικήσει!

 

Η Κούβα θα νικήσει!

 

 

 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

     Αποστόλης Σκούφας                               Νίκος Μόττας