ΝΕΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

 

Μια νέα προβοκάτσια έγινε πρόσφατα στην Αβάνα από μια μικρή ομάδα αντεπαναστατών. Συγκεκριμένα, στις 27 Γενάρη το πρωί, μια ομάδα συγκεντρώθηκε μπροστά από το υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για άτομα που καλύπτονται με το μανδύα του «καλλιτέχνη», ανάμεσά τους βρίσκονταν και γνωστοί μισθοφόροι στην υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που καθοδηγούνται και χρηματοδοτούνται από αυτή.  Απαιτούσαν να υπάρξει ένας «αναγκαίος διάλογος», όπως έλεγαν, τη στιγμή που είχε ήδη συμφωνηθεί να γίνει μια συνάντηση με τρεις από αυτούς.

 

Φυσικά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βιάστηκαν να τους υποστηρίξουν, όπως πάντα, και να κατηγορήσουν το υπουργείο, που παρόλα αυτά επέμεινε στην πρόσκλησή του για διάλογο με μια τριμερή αντιπροσωπευτική ομάδα απ’ αυτούς, πράγμα που δεν δέχτηκαν, προκειμένου να συνεχιστεί το θέαμα και να δημιουργήσει εντυπώσεις.

 

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου έδωσαν στους αντεπαναστάτες μια έντονη απάντηση, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Μιγέλ Ντίας-Κανέλ έγραψε στο τουίτερ: «Δεν είναι τίμιο να κρύβεται κανείς πίσω από την τέχνη για να προβοκάρει πολιορκώντας οργανισμούς και δημόσιους υπαλλήλους, ενώ η χώρα αγωνίζεται με κάθε μέσο ενάντια στον αποκλεισμό, την πανδημία και το θάνατο. Τα υπουργεία μας δεν είναι βάθρο για τα μέσα ενημέρωσης. Εκεί οι εργαζόμενοι δουλεύουν σκληρά».