Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης καταγγέλλει την πρόσφατη προκλητική απόφαση των ΗΠΑ, που επαναφέρει την Κούβα στη λίστα των λεγόμενων κρατών–χορηγών της τρομοκρατίας. Ήταν μια από τις τελευταίες κινήσεις του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πριν εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο. Όσο, όμως, κι αν προσπαθούν ορισμένοι να την αποδώσουν στις ιδεοληψίες του «νεοφιλελεύθερου λαϊκιστή» και πάλαι ποτέ «διαβολικά καλού» Τραμπ, δεν μπορούν να συσκοτίσουν την ουσία: Η Κούβα ήταν και είναι στο στόχαστρο του διεθνούς ιμπεριαλισμού! Οι σοσιαλιστικές κατακτήσεις και τα επιτεύγματά της «ενοχλούν» τον καπιταλιστικό κόσμο. Ιδιαίτερα, μάλιστα, σήμερα, η ανωτερότητά τους στον τομέα της υγείας φωτίζει ακόμα περισσότερο τη σαπίλα του.

 

Η σύγκριση των εικόνων είναι αποκαλυπτική της σύγκρουσης των δύο κόσμων:

 

·   Τα περήφανα πρόσωπα των γιατρών της Διεθνούς Ιατρικής Μπριγάδας Χένρι Ριβς από τη μια πλευρά, οι μαζικοί ανώνυμοι τάφοι στην κοιτίδα της αμερικανικής μητρόπολης Νέα Υόρκη από την άλλη πλευρά.

 

·  Τα χαμόγελα των πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων των εκατομμυρίων Κουβανών κάθε χρόνο από τη μια πλευρά, το στρατοκρατούμενο σημερινό Καπιτώλιο από την άλλη πλευρά.

 

·      Οι αγκαλιές των 5 Κουβανών ηρώων πατριωτών όταν, μετά από χρόνια αγώνα του κουβανικού λαού και της διεθνούς αλληλεγγύης ενάντια στην άδικη φυλάκισή τους, επέστρεφαν στις οικογένειές τους από τη μια πλευρά, η αποστροφή από τις κυνικές δηλώσεις του Λουίς Ποσάδα Καρίλες και του Ορλάντο Μπος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια στην Κούβα που βρήκαν «θαλπωρή» στις ΗΠΑ από την άλλη πλευρά.

 

Ήταν και παραμένει πρόκληση οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ να κάνουν μαθήματα δημοκρατίας και ελευθερίας! Αυτοί που έχουν αιματοκυλήσει όλη την υφήλιο και έχουν εκπαιδεύσει κάθε είδους τρομοκρατικές ομάδες. Αυτοί που εξαπολύουν χωρίς κανένα δισταγμό ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στήνουν βάσεις θανάτου σε όλες τις χώρες του κόσμου. 

 

Δεν θα τους περάσει! Ποτέ, ούτε και τώρα, το κίνημα της διεθνούς αλληλεγγύης δεν θα υποστείλει τον αγώνα του ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που εκδηλώνεται σε βάρος της Κούβας, ενάντια στον αποκλεισμό των ΗΠΑ και την παράνομη διατήρηση της βάσης του Γουαντάναμο. Η επαναφορά της Κούβας στη λίστα των λεγόμενων κρατών - χορηγών της τρομοκρατίας είναι άλλο ένα δείγμα της αδυναμίας τους μπροστά στα αδιέξοδα του σαπισμένου εκμεταλλευτικού συστήματος τους, άλλο ένα δείγμα του ακατάλυτου φόβου των ιμπεριαλιστών απέναντι στη λαϊκή αμφισβήτηση και τη δύναμη των λαών.

 

 

 

Θα τα καταφέρουμε! Μέχρι τη νίκη πάντα!

 

 

 

Αθήνα, 15 Γενάρη 2021