Κάτω τα χέρια απ' την Κούβα

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

 

Κάτω τα χέρια απ' την Κούβα!

 

Καταδίκη της απόφασης των ΗΠΑ να συμπεριλάβουν την Κούβα στην λίστα των «κρατών-χορηγών τρομοκρατίας»

 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταδικάζει, με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να συμπεριλάβει την Κούβα στην περίφημη λίστα των «κρατών-χορηγών τρομοκρατίας» που συντάσσει το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Πρόκειται για πράξη θρασύτατη και προκλητική, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι αυτές που, εδώ και πολλές δεκαετίες, αποτελούν τον μεγάλο αρχιτρομοκράτη των λαών, με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πολέμους και πραξικοπήματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

 

Η Κούβα και ευρύτερα οι λαοί της Λατινικής Αμερικής είναι θύματα της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ που ευθύνεται για εκατοντάδες στρατιωτικές επεμβάσεις, ανατροπές νόμιμα εκλεγμένων κυβερνήσεων, στήριξη δικτατορικών καθεστώτων, χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων, κ.α.

 

Κυρίαρχο ζήτημα είναι η χρονική περίοδος που επιλέγει η απερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ για να δημοσιοποιήσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Στο φόντο των πρόσφατων γεγονότων στο Καπιτώλιο και εγκλωβισμένη στις ενδοαστικές κόντρες που εξελίσσονται στο εσωτερικό των ΗΠΑ, η Αμερικανική κυβέρνηση επιχειρεί για άλλη μια φορά να συκοφαντήσει την Κούβα.

 

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο που η Κούβα χαίρει διεθνούς προβολής και αναγνώρισης τόσο για την επιτυχή αντιμετώπιση της Πανδημίας στο εσωτερικό της, όσο και για την σημαντική διεθνιστική της προσφορά μέσω της Ιατρικής Μπριγάδας «Henry Reeve». Επιπλέον, η Κούβα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων που εδώ και πάνω από 60 χρόνια βιώνει τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, είναι η μοναδική χώρα της Λατινικής Αμερικής που, παρ' όλες τις αντιξοότητες, βρίσκεται στην διαδικασία παραγωγής εμβολίου για τον Κορωνοϊό.

 

Αυτό είναι που «τρομοκρατεί» τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και τους συμμάχους τους: Η ανάδειξη της ανωτερότητας του σοσιαλιστικού κεντρικού σχεδιασμού και της ύπαρξης ενός δημόσιου, καθολικά προσβάσιμου συστήματος Υγείας σε αντιδιαστολή με τα «συντρίμμια» της εμπορευματοποιημένης-ιδιωτικοποιημένης υγείας και πρόνοιας που κυριαρχούν σε ΗΠΑ, ΕΕ και τις λοιπές καπιταλιστικές χώρες.

 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας και καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, συνολικά τον λαό της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας να σταθούν στο πλευρό του Κουβανικού λαού, καταδικάζοντας την επιθετική και προκλητική πολιτική των ΗΠΑ.

Θεσσαλονίκη 13/01/2021