ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στις ΗΠΑ που διαμαρτύρονται για τη ρατσιστική δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, τη βία και την καταστολή της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

 

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στις ΗΠΑ είναι ενδεικτικά της βαρβαρότητας με την οποία το κράτος της «ελευθερίας και της δημοκρατίας», στην πολυδιαφημισμένη «μητρόπολη του καπιταλισμού», αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τους άνεργους που διαμαρτύρονται στους δρόμους. 

 

Η αμερικανική κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρόεδρος Ντ. Τραμπ, όχι μόνο επιχειρούν να ταυτίσουν τους διαδηλωτές με «τρομοκρατικές οργανώσεις», αλλά αξιοποιούν κάθε μέσο καταστολής και κρατικής βίας, κατεβάζοντας στους δρόμους την εθνοφρουρά, επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας σε μια σειρά πόλεις και περιστέλλοντας δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

 

Τεράστιες ευθύνες για αυτήν τη βαρβαρότητα φέρουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών. Αυτοί που με την πολιτική τους έστρωσαν το έδαφος για την αύξηση των ρατσιστικών εγκλημάτων, που καταστέλλουν με απίστευτη αγριότητα τις διαδηλώσεις στη χώρα τους, είναι οι ίδιοι που προκλητικά «κουνάνε το δάχτυλο» σε άλλους λαούς (Κούβα, Βενεζουέλα, κλπ) κάνοντας λόγο για «δημοκρατία» και «ανθρώπινα δικαιώματα».

 

Επίκαιρα παραμένουν τα λόγια του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ο οποίος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το Δεκέμβρη του 1964, στηλίτευε το ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ.

 

Έλεγε χαρακτηριστικά:

 

«Πως είναι δυνατόν να παριστάνει το φρουρό της ελευθερίας εκείνος που σκοτώνει τα ίδια τα παιδιά του και καθημερινά τα ταπεινώνει για το χρώμα που έχει το δέρμα τους; Πως μπορεί να ποζάρει για φρουρός της ελευθερίας εκείνος που αφήνει ελεύθερους τους δολοφόνους των νέγρων και μάλιστα τους προστατεύει και τιμωρεί το νέγρικο πληθυσμό επειδή απαιτεί να γίνουν σεβαστά τα νόμιμα δικαιώματα του ως ελεύθερων ανθρώπων;».

 

Σήμερα, για ποια «δημοκρατία» και ποια «δικαιώματα» μιλούν, άραγε, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, όταν στην ίδια τους τη χώρα δολοφονούνται αφροαμερικανοί πολίτες, όταν η αστυνομική βία και ο αυταρχισμός οργιάζουν, όταν οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται ολοένα και περισσότερο, όταν οι εργαζόμενοι τσακίζονται καθημερινά από τις μυλόπετρες της ταξικής εκμετάλλευσης;

 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης και ενώνει τη φωνή του με τους χιλιάδες διαδηλωτές στις ΗΠΑ που αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα του ρατσισμού και της καταστολής.    

 

 

 

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Πατρ.Ιωακείμ 13, 54622 Θεσσαλονίκη.
Τηλ. 2310 274975, 6944224234, 6973260494.
E-mail: ellinokoubanikos@mail.com