Ανακοίνωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Γκουαϊδό στο Νταβός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΓΚΟΥΑΪΔΟ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

 

 

 

Θεσσαλονίκη, 24/1/2020

 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις απαράδεκτες δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησης του στο Νταβός με τον πραξικοπηματία- μαριονέτα των ΗΠΑ- Χουάν Γκουαϊδό, που αποτελούν ωμή παρέμβαση ενάντια στη βούληση του λαού της Βενεζουέλας.

Μόνο ως υποκρισία μπορεί να εκληφθεί το «ενδιαφέρον» του κ. Μητσοτάκη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού της Βενεζουέλας, την ίδια ώρα που η κυβέρνησή του στην Ελλάδα εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη» ενάντια στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, που προωθεί μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων, της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία.

Η υποστήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στον πραξικοπηματία Γκουαϊδό και στην επεμβατική πολιτική των ΗΠΑ-ΕΕ στη Βενεζουέλα ντροπιάζει τη χώρα και το λαό μας. Ο ελληνικός λαός έχει εξαιρετικά πικρή εμπειρία από τέτοιου είδους αμερικανοκίνητα πραξικοπήματα, όπως αυτά που οι Αμερικανοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους προωθούν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής (Βολιβία, Βενεζουέλα).

 

Καλούμε το αντι-ιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα του τόπου μας, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος να καθορίσει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του.

 

 

 

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Πατρ.Ιωακείμ 13, 54622 Θεσσαλονίκη.
Τηλ. 2310 274975, 6944224234.
E-mail: ellinokoubanikos@mail.com.