· 

Ανακοίνωση για τη βεβήλωση προτομών του Χοσέ Μαρτί

Ανακοίνωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης για τη βεβήλωση προτομών του Χοσέ Μαρτί  την 1η του Γενάρη, στην Αβάνα

 

Με αγανάκτηση καταδικάζουμε τη βεβήλωση ανδριάντων του Χοσέ Μαρτί  την 1η του Γενάρη στην Αβάνα από μια μικρή ομάδα παραβατών του κοινού ποινικού δικαίου, πληρωμένων οργάνων της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της μαφίας του Μαϊάμι.

 

Κατά τη διάρκεια των γιορταστικών εκδηλώσεων για τον καινούργιο χρόνο και τη νίκη της Επανάστασης, οι Πάντερ Μπαρό και Γιοέλ Ταμάγιο έριξαν αίμα χοίρου σε 11 προτομές του Μαρτί και σε 3 πινακίδες με πολιτικό περιεχόμενο που βρίσκονται σε σχολεία, ιδρύματα και δημόσιους χώρους σε δήμους της Αβάνας.

 

Οι δράστες φωτογράφισαν και βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους και με τη βοήθεια δύο συνεργατών τους έστειλαν τα αρχεία στην Άνα Ολέμα, γνωστή αντεπαναστάτρια που βρίσκεται σε άμεση επαφή και χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και την κουβανική μαφία του Μαϊάμι. Αυτή προώθησε τα αρχεία των φωτογραφιών και των βίντεο στον Λεονέλ Φρέιρε, κάτοικο του Μαϊάμι, που τα ανέβασε στο Facebook.

 

Οι βανδαλισμοί αυτοί που κόστισαν μόνο 600 δολάρια, όσα εισέπραξε ο Πάντερ Μπαρό από την Άνα Ολέμα, είναι μέρος μιας βρόμικης μιντιακής εκστρατείας που έχει στόχο να παραμορφώσει την πραγματική κατάσταση της Κούβας, με εικόνες αναταραχής και βίας.

 

Οι βανδαλισμοί των προτομών του Χοσέ Μαρτί είναι στην ουσία πράξεις που στρέφονται ενάντια στις ιδέες του, ενάντια στη δημοκρατική, απελευθερωτική, παναμερικάνικη και αντιιμπεριαλιστική σκέψη και δράση του, ενάντια στις προσπάθειές του να απελευθερωθεί η Κούβα από την ισπανική κατοχή και να προστατευθεί ολόκληρη η Λατινική Αμερική από την ιμπεριαλιστική βορειοαμερικάνικη επιβουλή.

 

Ενάντια στην προσωπική του θυσία για τους στόχους αυτούς, που αποτελούν πολύτιμο συστατικό των ιδεών και της πράξης της Κουβανικής  Επανάστασης.  Είναι πράξεις πληρωμένες από μια κυβέρνηση, εκπρόσωπο του αμερικανικού κεφαλαίου,  που όπως και οι προηγούμενες δεν μπορεί να δεχτεί την ύπαρξη της ανεξάρτητης, κυρίαρχης, σοσιαλιστικής Κούβας.

 

 

Αθήνα, 28 Γενάρη 2020