ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ.

 ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

 

Απευθυνόμαστε σε όλους τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος,

 

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα εργαζομένων,

 

στους φορείς και Συλλόγους των Αυτοαπασχολούμενων,

 

στο ριζοσπαστικό γυναικείο και νεολαιίστικο κίνημα,

 

την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας,

 

τους Συλλόγους μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών,

 

τις οργανώσεις αλληλεγγύης, τις οργανώσεις ειρήνης

 

σε όλους τους φίλους της Κούβας

 

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

 

Φέτος συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τη μεγάλη κουβανική Επανάσταση, που άνοιξε το δρόμο για τα σημαντικά επιτεύγματα του σοσιαλισμού στην Κούβα, σηματοδοτώντας την ηρωική πορεία του αγωνιζόμενου κουβανικού λαού ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

 

Σε όλα αυτά τα 60 χρόνια, η Κούβα κατάφερε πρωτόγνωρες κατακτήσεις για το λαό της, που αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός για τον καπιταλιστικό κόσμο, όπως για παράδειγμα τη δωρεάν και καθολική πρόσβαση σε αναβαθμισμένες παροχές υγείας και παιδείας. Ταυτόχρονα και παρά τα τεράστια εμπόδια και τις δυσκολίες, οργάνωσε την πιο πλατιά διεθνιστική αλληλεγγύη σε άλλους λαούς σε όλο τον πλανήτη, στη Λατινική Αμερική, την Αφρική κ.α.

 

            Την ίδια ώρα, όμως, σε όλα αυτά τα 60 χρόνια, η Κούβα αντιμετώπισε την πιο λυσσαλέα επιθετικότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με επεμβάσεις στο έδαφός της, δολοφονικές ενέργειες, προβοκάτσιες και την ασίγαστη δράση κάθε είδους μυστικών υπηρεσιών, συκοφάντηση και χυδαίο αντικομμουνισμό. Αποκορύφωμα είναι, οπωσδήποτε, ο πολύμορφος οικονομικός, πολιτικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε βάρος του κουβανικού λαού, σε συνδυασμό με τη γνωστή Κοινή Θέση της ΕΕ, η κατάργηση της οποίας δεν έχει αναιρέσει τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της ΕΕ απέναντι στην Κούβα.

 

            Σήμερα, η κατάσταση στην Κούβα, όπως και στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική, βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη καμπή, η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα βρίσκεται σε μια νέα φάση όξυνσης. Μετά από τη βαθιά συγχρονισμένη καπιταλιστική κρίση με διεθνείς διαστάσεις και μπροστά στους κινδύνους της οικονομικής επιβράδυνσης σε μεγάλες καπιταλιστικές χώρες ή και μιας νέας ακόμα πιο βαθιάς κρίσης, η όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εκφράζεται με ένταση σε όλο τον κόσμο, με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολεμικές συγκρούσεις, καταστροφή, φτώχεια και προσφυγιά, όπως άλλωστε γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας από την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας, στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή κλπ. Με τον ίδιο τρόπο, η όξυνση των ανταγωνισμών αυτών εκδηλώνεται με ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, επεμβάσεις, πραξικοπήματα κλπ. στη Λατινική Αμερική.

 

Η Κούβα ήταν και συνεχίζει να είναι η αιχμή του δόρατος για την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και σήμερα είναι αντιμέτωπη με ένα νέο κύκλο όξυνσης του αμερικάνικου αποκλεισμού. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν, όπως πάντοτε άλλωστε, να ακολουθούν την ίδια ύπουλη και επιθετική τακτική, άλλοτε με πιο «φιλικούς» τρόπους διείσδυσης με χαλάρωση των διαφόρων μέτρων του αποκλεισμού, όπως τα προηγούμενα χρόνια, και άλλοτε με πιο σκληρή και επιθετική εφαρμογή τους, όπως σήμερα. Δεν μας ξενίζει αυτή η τακτική ούτε είχαμε ποτέ αυταπάτες ότι ο ιμπεριαλισμός θα παραιτηθεί από το αδηφάγο κυνήγι του κέρδους και την αποφασιστικότητά του να ποδοπατήσει κάθε λαό που αγωνίζεται και αντιστέκεται στα σχέδιά του.

 

Οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης σε όλη αυτή την κατάσταση, τόσο συνολικά εμπλέκοντας τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς όσο και ειδικότερα ανεχόμενες και στηρίζοντας την επιθετικότητα ενάντια στην Κούβα μέσα στην ΕΕ και στις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ.

 

Δεν μας τρομάζουν!!!

 

Σας καλούμε να διατρανώσουμε τη φωνή μας ενάντια στο ιμπεριαλιστικό τέρας, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, που σκορπούν την καταστροφή, το θάνατο και την προσφυγιά, σε μια πλατιά εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας, για να:

 

- Καταδικάσουμε την όξυνση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στην Κούβα και συνολικότερα.

 

- Διεκδικήσουμε την άμεση παύση του απάνθρωπου και βάρβαρου πολύμορφου αποκλεισμού των ΗΠΑ απέναντι στην Κούβα, να κλείσει τώρα η βάση του Γουαντάναμο που παράνομα διατηρούν οι ΗΠΑ στο έδαφος της Κούβας.

 

 

 

Την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2019, ώρα 18.30,

 

στον κινηματογράφο Studio (Σταυροπούλου 33 & Σπάρτης, Αθήνα)