· 

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΚΟΥΒΑΣ

Παλαιστίνιοι

απόφοιτοι στην Κούβα

 

στέλνουν συγχαρητήρια για την

 

60ή επέτειο της Επανάστασης

 

 

 

Η οργάνωση των παλαιστίνιων πτυχιούχων στην Κούβα έδωσε ένα μήνυμα χαιρετισμού στις 12 Γενάρη για την 60ή επέτειο της Επανάστασης και πριν το δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα. Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Αλί Ίσα Ελ-Χατίμπ, παρέδωσε την επιστολή που έλαβε ο κουβανός  πρεσβευτής στο Λίβανο, Αλεξάντερ Πεγισέρ Μοράγα.

 

Οι Παλαιστίνιοι απόφοιτοι πανεπιστημίων και ινστιτούτων της Κούβας επαίνεσαν την αντίσταση και την ενότητα του λαού της Κούβας ενάντια στις συνωμοσίες και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, ιδίως τον εγκληματικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε από το 1962.

 

Η επιστολή υπογραμμίζει ότι «η Κουβανική Επανάσταση, με βάση τις επαναστατικές και διεθνιστικές της αρχές, στηρίζει όλους τους δίκαιους σκοπούς των λαών, όπως είναι αυτό του παλαιστινιακού λαού. Η Παλαιστίνη, το λίκνο του πολιτισμού, αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει προκλήσεις, επιθέσεις, σφαγές και εθνοκάθαρση από την εισβολή και την κατοχή του κράτους του Ισραήλ, αλλά ο λαός της δεν σταματά τη μάχη για εθνική  κυριαρχία και δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Αυτό το αίτημα υπερασπίζεται η Κούβα σε όλα τα διεθνή φόρουμ, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με τους χιλιάδες Παλαιστίνιους απόφοιτους από τα ιδρύματα και τα πανεπιστήμιά της, έτσι ώστε στο μέλλον, η Παλαιστίνη να δημιουργεί τους δικούς του επαγγελματίες».

 

 

 Από  την ηλεκτρονική έκδοση της Granma, 12/01/2019)