ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

  ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης έστειλε στο Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP) και στην Πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα το παρακάτω μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης:

 

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

 

 

 

 

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον κουβανικό λαό, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους και λαούς των χωρών της Καραϊβικής, που δέχθηκαν τα καταστροφικά πλήγματα του πρωτοφανούς σε ένταση κυκλώνα «Ίρμα».

 

Παρακολουθούμε την τιτάνια προσπάθεια που καταβλήθηκε και συνεχίζεται για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από την αναπόδραστη ένταση της κακοκαιρίας. Δηλώνουμε την άμεση ετοιμότητα και διάθεσή μας να συνδράμουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην αποκατάσταση των ζημιών και των υποδομών.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι η πείρα και οι κατακτήσεις του κουβανικού λαού στην αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων θα συμβάλουν στην όσο το δυνατό αμεσότερη και πληρέστερη αποκατάσταση των συνεπειών. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι ανέκαθεν η Κούβα είχε τις λιγότερες απώλειες και ζημιές από τέτοιας έντασης φαινόμενα, συχνά στην περιοχή, την ώρα που οι ΗΠΑ και άλλες μεγάλες καπιταλιστικές οικονομίες μετρούν χιλιάδες θύματα, αγνοούμενους και ανεπίστρεπτες καταστροφές, όπως συνέβη και με τον κυκλώνα «Ίρμα».

 

Ευχόμαστε στον κουβανικό λαό καλό κουράγιο και δύναμη σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη της αποκατάστασης.   

 

Αθήνα, 18 Σεπτέμβρη 2017