Εκατομμύρια Κουβανοί διαδήλωσαν την Πρωτομαγιά

Tην μαζική παρέλαση  της πρωτομαγιάς οδήγησε ο Ραούλ Κάστρο προς την πλατεία της επανάστασης στην Αβάνα. Στην κεφαλή της πορείας παρευρίσκονταν οι γνωστοί πέντε κουβανοί ενώ ακολουθούσαν τα μπλόκ εργαζομενων στην υγεία, η γιατροί εθελοντές στην Δυτική Αφρική που διακινδυνευσαν την ζωή τους στην μάχη εναντια στον εμπολα, στην συνεχεια ακολουθούσαν οι μπριγάδες αλληλεγγύης απο 70 χώρες.

 

Kουβανοί εργαζόμενοι διαδήλωσαν στους δρόμους σε όλο το νησί της Κουβας, σε μια κίνηση στήριξης της κουβανικής επανάστασης  και της οικοδόμησης  του ανθρωπινου και αναγκαίου, του σοσιαλισμού.

Περιπου δυο χιλιάδες φίλοι προερχομενοι από εβδομήντα χώρες διαδήλωσαν πλαΐ στον κουβανικό λαό. Αυτή τη χρονια οι διαδηλωτές είχαν επιπλέον λόγο να γιορτάσουν την πρωτομαγιά, λογω της παρουσίας τον πέντε  κουβανών πλεον ελευθεροι.

 

Οι παρελάσεις σε όλη την χωρα επιβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι της κουβας είναι ενωμένοι στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού όπως διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας της γενικής συνομοσπονδίας εργατών κουβας. Ενω πρόσθεσε μεταξύ άλλον, ότι αυτή η παρέλαση αναδεικύει την δύναμη της εργατικής τάξης που σηκώνει ψιλά την σημαία της αλληλεγγύης και της ειρήνης. Σημείωσε ότι η Κουβα κινητοποιηθηκε συνολικά και με εξαιρετικό τρόπο. Οι κινητοποίησεις διακρίνονταν από πνεύμα χαράς και δράσης για την μέρα τον εργαζομενων. Στην πρωτεύουσα συμμετείχαν γύρο στον 1 εκατομμύριο διαδηλωτές.


Στιγμιότυπο της παρελάσης ήταν η παρουσία των πέντε στην πλατεία της επανάστασης, των πέντε αντιτρομοκρατων όπως αναφέρθηκε ο κομαντάντε. Ενώ επίσης ήταν ένας επιπλέον τρόπος να εκφράσουν για ακόμη μια φορα την απέραντη ευγνωμοσύνη σε αυτους τους πέντε ήρωες,  να γεμίσουν οι καρδιές τους, με την ζεστασιά τον  ανθρωπων που μοιράστηκαν την πάλη τους για τοσα χρονια. 


Με την παρουσία του Nicolas Μaduro, εκφράστηκε και η αλληλεγγύη στον λαό της βενεζουέλας, κάνοντας πράξη το σύνθημα η βενεζουέλα δεν είναι μονη της.