Η ΚΟΥΒΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η ΚΟΥΒΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ -

 

ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!

 

 

 

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης χαιρετίζει με περηφάνια την πολύπλευρη συμβολή της Δημοκρατίας της Κούβας στη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού (COVID-19).

 

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους λαούς του κόσμου, η μικρή Κούβα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων αναδεικνύεται, για άλλη μια φορά, πρωταθλήτρια στη διεθνιστική αλληλεγγύη, στέλνοντας γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό σε μια σειρά χώρες (συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής μας Ιταλίας) ακόμα και σε αυτές που οι κυβερνήσεις τους εφαρμόζουν μέτρα εναντίον της, προκειμένου να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Πριν λίγες ημέρες, η Κούβα δέχθηκε, φιλοξένησε και περιέθαλψε τους επιβάτες του βρετανικού κρουαζιερόπλοιου MS Braemar το οποίο έπλεε ανοιχτά της Καραϊβικής και στο οποίο είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού, ενώ μια σειρά χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, είχαν αρνηθεί τον ελιμενισμό του πλοίου.

 

Η Κούβα πρωτοστατεί στον τομέα της ιατρικής επιστήμης και έρευνας, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα φαρμάκου το οποίο χρησιμοποιείται επιτυχώς στην Κίνα και άλλες χώρες για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του κορονοϊού.

 

Σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό και αναγκαίο το αίτημα για τον τερματισμό του απαράδεκτου και γενοκτονικού οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στην Κούβα εδώ και 60 χρόνια. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την στήριξη και ανοχή της ΕΕ, ακολουθεί την ίδια εγκληματική πολιτική και απέναντι στο λαό της Βενεζουέλας, με την επιβολή κυρώσεων που εμποδίζουν τη χώρα να αγοράσει φάρμακα και άλλα ζωτικής σημασίας προϊόντα.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους,, συνολικά τον ελληνικό λαό, να ενώσει τη φωνή του μαζί μας για να τερματιστεί ο άδικος οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός της σοσιαλιστικής Κούβας, μιας χώρας-πρότυπο στη διεθνιστική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στους λαούς του κόσμου.

 

 

 

Θεσσαλονίκη, 28/3/2020.