Ανακοίνωση για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο

Αγαπητοί σύντροφοι,

 

Σήμερα μάθαμε πως η «μεγάλη πορεία» του κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο έφτασε στο τέλος της.

 

Δεν συλλυπούμαστε τον Κουβανικό λαό. Τον ζηλεύουμε και τον συγχαίρουμε γιατί μέσα από τους κόλπους του αναδείχτηκε ένας από τους μεγάλους επαναστάτες της νεώτερης εποχής, συνεχιστής της παράδοσης των Απελευθερωτών της λατινικής Αμερικής και των θεμελιωτών της επιστημονικής θεωρίας και πράξης του σοσιαλισμού.

Ο Φιντέλ Κάστρο μπόρεσε να συνδυάσει το αντιιμπεριαλιστικό και ανθρωπιστικό μήνυμα του Χοσέ Μαρτί με τον Μαρξισμό-Λενινισμό και να οδηγήσει τον Κουβανικό στην νικηφόρα έκβαση μιάς σχεδόν εννενηντάχρονης επαναστατικής πορείας.

 

Αναγνώρισε έγκαιρα μαζί με τους συντρόφους του και με τη λαϊκή υποστήριξη πως η εθνική κυριαρχία είναι άρρηκτα δεμένη και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί παρά μόνο μέσα από την πάλη για τον σοσιαλισμό.

Εδώ και 57 χρόνια η Κουβανική Επανάσταση είναι πηγή έμπνευσης για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους. Τα επιτεύγματά της, οι ανιδιοτελείς πράξεις διεθνιστικής αλληλεγγύης, όπου και όποτε αυτές χρειάστηκαν και, πάνω απ’ όλα, η περήφανη αντίσταση στις αδιάληπτες επιθέσεις του ιμπεριαλισμού, κάτω από την καθοδήγηση του Φιντέλ Κάστρο, θα αποτελούν παντοτινό παράδειγμα.

 

Ο Φιντέλ θα μείνει πάντα στην καρδιά μας.

 

Ζήτω η Κουβανική Σοσιαλιστική Επανάσταση!